Stiftelsen Narviksenteret har en rekke samarbeidspartnere lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

Økonomiske bidragsytere

Særlig vil vi nevne de som bidrar til etableringen og driften av våre aktiviteter, lokaler og utstillinger:

Kunnskapsdepartementet, Forsvarsdepartementet og Narvik kommune har støttet driften av Narviksenteret og Krigsmuseet.

Kunnskapsdepartementet og LKAB har støttet byggingen av vår seksjon i Det 4. Hjørne (tatt i bruk 2016). Forte Narvik, Sparebanken Narvik og Narvik kommune har vært uvurderlige samarbeidspartnere i dette prosjektet.

De følgende har gitt økonomiske bidrag til utviklingen og etableringen av de nye utstillingene i Narvik Krigsmuseum:
Kunnskapsdepartementet
LKAB
Kulturdepartementet
Sparebankstiftelsen DNB
Nordland fylkeskommune
SNN-stiftelsen
Sparebanken Narvik
Forsvarsdepartementet
Ofoten Sparebank
Fritt Ord
Narvik Havn KF

Faglige samarbeidspartnere

Vi er et av sju freds- og menneskerettighetssentre som mottar fast støtte fra Kunnskapsdepartementet. De andre er Det Europeiske Wergelandssenteret (Oslo), HL-senteret (Oslo), Falstadsenteret (Falstad), Nansen Fredssenter (Lillehammer), Raftostiftelsen (Bergen) og Stiftelsen Arkivet (Kristiansand). Disse sju har permanente nettverk på ledelsesnivå, formidling og på prosjektbasis.

Narviksenteret har formelle samarbeidsavtaler med Nord Universitet og UiT – Norges Arktiske universitet. Vi samarbeider jevnlig med Forsvarets høgskole, Árran, NTNU og andre universiteter. Vi har løpende samarbeidsprosjekter med mange av de konsoliderte museene i landsdelen. Vi arbeider sammen med Riksantikvaren og Nordland fylkeskommune om en rekke prosjekter innen kulturminnevern og formidling.

Som en av våre stiftere er Nordland Røde Kors en nær samarbeidspartner sammen med folkerettsavdelingen i Norges Røde Kors.

Aktiv Ungdom er en viktig samarbeidspartner for våre holdningsskapende aktiviteter som retter seg mot ungdom lokalt og internasjonalt. Lokalt arbeider vi jevnlig sammen med FN-sambandet og en rekke andre organisasjoner inkludert grunn- og videregående skoler.

Internasjonalt har vi et bredt nettverk som inkluderer organisasjoner i Europa, Asia og Afrika og har samarbeidsavtale med Murmansk regionmuseum, Russland og det Polske marinemuseet i Gdynia.

Vi er alltid på utkikk etter nye og spennende prosjekter så dersom du ønsker å samarbeide med oss må du bare ta kontakt.